Passie

Sinds we elkaar kennen dromen we al van een eigen restaurant. Tot diep in de nacht proefden we wijn en bedachten we wat voor gerechten we erbij zouden serveren als we een eigen zaak zouden hebben. Na enkele jaren fantaseren gingen we voor het eerst samen werken. Dit was bij Xanders Bazaar in Zwolle. Stein was net tot chefkok gepromoveerd, werkte met verschillende sterrenchefs samen en specialiseerde zich moderne smaakleer. Marloes zegde haar baan bij De Librije *** op om een opleiding tot wijn-spijsdeskundige te kunnen doen. Bij Xanders Bazaar hadden we een kaart met heel veel verschillende gerechtjes, dat was fantastisch want Marloes mocht helemaal los met de wijn.

Op een dag vroeg de eigenaar of we de zaak niet van hem over wilden nemen, hij wilde ervan af. Maar het was crisis in Nederland en de horeca werd flink geraakt. Een paar maanden later was Stein met zijn ouders op vakantie in Suriname waar hij de eigenaar van een lunchtentje ontmoette. Hij zocht mensen die zijn zaak wilden runnen. Stein belde Marloes en een paar maanden later stonden al onze bezittingen in een container op een schip.

Aanvankelijk zouden we een jaartje blijven, maar we raakten verliefd op het land. Eén jaar werden er vijf. We bouwden een huis, kregen twee kindjes en leerden in de tussentijd de stad en de mensen goed kennen. We ontdekten waar we de lekkerste wijnen kunnen vinden, welke slager het mooiste vlees heeft en welke bakker de beste broodjes bakt. Elke dag, als we naar het werk reden, kwamen we langs dit restaurant aan de Kolonistenweg en hoewel het niet te huur stond besloten we in 2018 toch de eigenaar op te sporen om te kijken of we het niet over konden nemen.

Passie Food and Wines werd de plek waar wij onze gasten de hele avond in de watten willen leggen, verrassen met prachtige smaken op het bord en heerlijke combinaties met wijn. We willen onze gasten verrassen met al het moois dat Suriname te bieden heeft: Fine dining met een persoonlijke touch.

 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram